maanantai 21. lokakuuta 2013Koirakoulu keskiviikkona 9.10. Moskun kanssa

Sää oli huono ja ilmeisesti ensimmäiset todella syksyiset kylmät ilmat verotti koirakouluun osallistujien määrää ja treenasimme kahdestaan Moskun kanssa. Treenikentällä oli kuitenkin hieman erilaisia häiriötekijöitä tällä kertaa, sillä talkoo porukka siivosi kentän ympärillä ja polttivat roskia. Me Moskun kanssa treenasimme kentällä vähät talkoolaisista välittämättä. Ensin otimme kontaktiharjotuksia, istumista, maahan menoa ja seisomista. Hyvin meni. Hihnassa kulkeminen onnistuu Moskun kanssa hyvin sillä, mitäpä tämä pikkukoira ei tekisi namin eteen :) Kentälle oli jätetty putken pätkiä ja aurausviittoja ja ajattelin, että voitaisiin Msokun kanssa harjoitella hyppyjä niiden yli. Ensin kävimme haistelemassa putkia, jos vaikka Mosku olisi niitä pelännyt. Pelkoa ei kuitenkaan esiintynyt, joten kasasin putkista mini esteen. Menimme esteen eteen ja houkuttelin pennun namin avulla yli samalla kun itse menin esteen yli. Sitten aloin pikkuhiljaa itse menemään sivummalle esteestä ja ohjasin kädellä pennun esteen yli. Menimme ilman hihnaa, koska minulle jäi tästä esteen opettamisesta Huukon kohdalla pieni kammo. Meille silloin sattui niin, että hihna tarttui esteeseen ja este levisi Huukon hypätessä sen yli, ja arvatkaa jäikö Huukolle kammo esteistä..no kyllä me ollaan kammosta päästy jo yli, mutta en halua samaa Moskulle. Tästä syystä teemme tämmöiset harjoitukset ilman hihnaa. Lopulta pääsimme Moskun kanssa tilanteeseen missä laitoin pojan istumaan esteen toiselle puolelle ja kävelin itse esteen toiselle puolelle ja käskin Moskun luokse, hypyn kohdalla esitin käskyn hyppy. Ahneus kasvaa tehdessä ja tein mymös harjoitusta ihan samalla tekniikalla, mutta pelkällä hyppy käskyllä ja Moskuhan hyppäsi. Hieno pikkuinen! Moskua voi vallan mainiosti pitää kentällä irti vaikka häiriö tekijöitä ympärillä hääriikin. Pentunen pysyy hyvin kentällä ja tottelee käskyä "ei mene", myös luoksetulo on hyvä ja sitä vahvistinkin paljon, välillä juoksin pois päin koirasta kun nenä vei pentua väärään suuntaan ja samalla kutsuin luokse.
Tässä pojat ja Henni koira kylässä

Mätsäri Vuokatissa sunnuntai 13.10

Aamulla lähdin niin kuin muinakin viikonlopun aamuina metsälle. Pojat olivat innoissaan mukaan lähdössä, mutta kumpikin sai jäädä kotiin. On se vaan niin sydäntä särkevää katsoa kun kaksi gööttiä istuu tippa linssissä eteisessä, eikö me päästä mukaan ilme kasvoillaan..Metsältä tulin kuitenkin aikaisemmin sillä Vuokatissa oli mätsäri, johon suunnittelin Moskun kanssa meneväni. Kotiin tulessa ilo oli irti pojilla. Pakkasin tavarat ja koirat seurasi tiukasti vieressä, että mitäs se mamma nyt touhuaa. Poikien huomatessa asian, että nyt lähtee jompi kumpi koira mukaan alkoi välitön pörrääminen minun ympärillä, mamma ota minut mukaan, katso miten nätisti osaan olla! Sanoin Huukolle, että sinä et lähde mukaan kun et kuitenkaan osaa olla nätisti :) Huuko hieman masentui asiasta, sillä häntä laski samantien ja korvat meni päänmyötäisesti. Huomasin, että Moskun kynnet on liian pitkät ja ne on pakko leikata ennen lähtö, no ei muutakuin koira kainaloon ja sakset käteen. Nappasin Moskun sohvalle syliin ja napsin kaikki kynnet, Mosku makasi ihan rauhassa selällään sylisssä, sillä se tietää, että pöydällä oleva kinkkusiivu on hänelle leikkuun jälkeen. Kinkkusiivu hävisi puolessa sekunnissa ruskeaan naamaan!
Koira autoon ja nokka kohti Vuokattia. Matkalla alkoi hieman jännittää, sillä viimeksi kun kävimme pentunäyttelyssä samaisessa paikassa Mosku meni aivan lukkoon siellä. Mietin matkan miten saisin pennun rentoutumaan hallissa..Paikalle tultuamme päätin jättää koiran autoon siksi aikaa kun käyn ilmottautumassa. Sitten otin Moskun autosta ulos. Pentu oli melkolailla samankaltainen kuin aikaisemmalla kerralla hallilla, ja ajattelin, että mitähän tästä tulee..
Aluksi kävelimme pihalla ja koitin saada kontaktia koiraan huonolla menestyksellä. Siirryimme sisälle halliin ja pentu oli aivan töttöröö..otimme paikan hallin sivustalta. Meillä oli tunti aikaa odotella kehän alkua. Kävimme välillä kävelemässä ulkona ja sisällä toisten koirien seassa, sitten istuimme paikoillamme ja koitin antaa nameja, mutta Moskulle ei maistunut namit. Juuri ennen kehän alkua Mosku kuitenkin reipastui ja namit alkoi maistua! Sitten teimme kävelyharjotuksia koirien seassa ja pentu näytti parhaat puolensa. Menimme kehään, yhdessä sinne meidän kanssa tuli hieman nuorempi ja todella nätisti käyttäytyvä koira, en kyllä yhtään muista sen rotua..sillä keskityin omaan suoritukseen ja Moskuun. Mosku seisoi nätisti paikoillaan. Liikkeessä olimme toisen koiran edellä ja se hieman häiritsi Moskua. Mosku kääntyili ja vilkuili takana tuleva koiraa. Kokeilin kuitenkin Moskulla hihnaa ihan korvien juuressa, joten minulla oli pentuun aika hyvä ote ja sainkin pään helposti kääntymään oikeaan suuntaan. Hihna kokeilu ol ihyvä idea! Pöydällä pikkukoira seisoi nätisti ja antoi katsoa hampaat reippaasti. Ajattelin kyllä, että tämä parikilpailu me hävitään, sillä Mosku ei ollut ihan super. Tuomari kuitenkin totesi, että Mosku on liikkeiltään valmiimpi joten puaninen nauha oli meidän!
Sitten taas odottelemaan..kävimme ulkona juoksemassa ja nollaamassa ajatukset. Mosku oli jo ihan tottunut toisiin koiriin ja rento. Leikimme toisten pentujen kanssa, koska eihän tämä niin vakava juttu ole :) Leikkisiä pentuja löytyikin ihan vierestä. Kun punaisten kehä lähestyi, otettiin Moskun kanssa muutama kierros kontaktia harjoituksia ja kävelyä nätisti. Kehään mennessä pentu oli taas ihan hallinnassa ja hienossa kontaktissa minuun. Kehä oli aika pieni ja koiria oli paljon, joten ahdasta oli! Mosku kuitenkin seisoi niin hienosti vaikka koira oli ihan edessä ja toinen takapuolessa kiinni. Liikkeet näytimme pienemmässä sakissa. Eka kierros meni metsään kun en saanut Moskun lennokkaita liikkeitä esille, koska vauhtia ei ollut ja törmäsimme jatkuvasti edellä menevään isoon koiraan! Toiselle kierrokselle jätin ihan reilusti väliä edelliseen ja sitten päästiin Moskun kanssa vauhtiin! Koiria tippui kehästä pois jatkuvasti, ja ajattelin, että kohta on meidän vuoro. Yllätys, me voitettiin punaisten luokka! Ei hitsi, me päästään BIS kehään. Tein samalla tavalla nollauksen kehän jälkeen kuin edellisessäkin välissä. BIS kehää jouduimme odottelemaan pitkän aikaa ja ajattelin, että kyllä nyt Mosku uuvahtaa todella. Annoin pennun levätä aloillaan ja ihan juuri ennen kehän alkua herättelin sen jalkojen välistä maasta. Menin BIS kehään ihan sillä mielin, että en vaadi pennulta liikaa, katotaan jaksaako se enää. Noh Mosku oli hieman väsynynt, mutta tomerasti koitti tehdä parhaansa, seisomisessa vähän jouduin avustamaan kun pylly meinasi lysähtää maahan. Liikkeessä sain pennun virkistymään ja nyt kun tilaa oli enemmän annoimme kaikkemme ja Mosku liikkui niin lennokkaasti, että ajattelin, että osuukohan sillä edesä jalat maahan ja minun piti melkein juoksuksi laittaa! Tuomari pyöritti meitä vaikka miten ja katsoi liikkeet joka suunnasta. Lopulta tuomari sanoi, että tänään voittaa pentu, sillä se esiintyy niin hienosti ja liikkeet on niin hienot! Minulta meinasi jalat tippua alta :) en voinut millään uskoa, että me Moskun kanssa voitettiin Moskun kolmannessa mätsärissä. Pikku pentu jaksoi hienosti ja kuunteli niin mahtavasti. Hieno päivä!
 
 
 


 
 
Ensi lumi satoi maahan ja pojat nauttii hirvenluista ulkona. Nyt onkin pakastin täynnä luita ja lihaa pakattuna annospusseihin. Ei tarvitse talvella luita ostella! Koirat nauttii luiden järsimisestä ja kummankin masu kestää hirven lihaa ja luuta todella hyvin.
 
 


Kuka tuolla, eiku tuolla sittenkin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti