tiistai 28. tammikuuta 2014

Pikkuinen joululoma tuli kirjoitteluun..

Joulu kiireet on nyt ohi ja taas aloitellaan laittamaan ylös poikien touhuja, paljon on tapahtunut tässä tauon aikana, mutten ihan kaikkia tarinoita pysty jälkikäteen kirjoittamaan.

Joulu meni niin kuin normaalisti, omien vanhempien luona ja anoppilassa. Jouluaattona joulupukin kolkutellessa ovea pojat vietiin piiloon, sillä Huuko ei voi sietää möreästi puhuvaa partaista miestä ja, jotta muut pystyisivät keskittymään tähän hassuun valkopartaiseen ukkeliin. Minun mieheni istui siis kylpyhuoneessa koirien kanssa ja söivät kinkkua siellä :) Näin meidän aatto on mennyt niin kauan kuin Huuko on asunut meidän perheessä, ensimmäisenä vuonna vissiin yritin Huukoa totuttaa joulupukkiin, mutta eihän siinä tilanteessa voi harjoitella ihmeemmin. Esim. sanoa pukille menisitkö uudestaan ulos ja tulisit kohta takaisin kun yritän tämän koiran saada kuriin..Näin on kaikille helpompi. Huukolla kun on vähän näitä vieraita miehiä kohtaan pieni asenne ongelma, joten ei tarvitse pelätä, että meille ainakaan varkaita sisälle tulisi tai sitten niillä on hampaiden jäljet reidessä :) Mosku ei varmaan olisi joulupukista moksiskaan, mutta ihan Huukon takia sekin on eristetty erilleen.

Muuten koirilla sujui joulun aika leppoisesti, lasten kanssa molemmat tulee niin hyvin toimeen, että ei tarvitse olla huolissaan. Jännä homma, sillä meillähän ei ole omia lapsia, mutta siskon lapset on hyvinkin tuttuja kummallekkin koiralle. Myös anoppila on niin tuttu paikka pojille, että ne ei stressaa siellä. Kyllä pojat toki oli väsyneitä kun palasimme kotiin vapaa päivien jälkeen!

Uuden vuoden aatto ei meillä aiheuta ongelmia, se me vietetttiin anoppilassa. Illalla kävimme joitakin pikku pommeja ulkona paukuttelemassa, mutta koirat ei ollut milläsäkkään niistä. Joo, mulla oli koirat ulkona mukana, sillä kuten jo aiemminkin Huuko stressaa enemmän siitä, että joutuu olemaan erossa minusta kuin, että olisi mukana paukkeessa. Pihalla minulla oli kuitenkin nameja mukana ja aina paukahduksen jälkeen heti annoin molemmille namit. Naapurista ampuivat muutamia  isoja raketteja eikä pojat niistä välittänyt ollenkaan. Reippaita koiria.Koirakoulu jäi talvitauolle ennen joulua, joten koulutuksissa ei olla käyty kuukauteen..pari kertaa ollaan poikien kanssa käyty kaupungissa lenkillä ja harjoittelemassa. Mosku tarvitsisi vielä aika paljon hihnalenkkejä, jotta hihnassa kulkeminen onnistuisi paremmin, mutta hienolla mallilla alkaa olla. Toki jos koirat olisi edes kerran viikossa hihnassa ja pannat kaulassa niin auttaisi asiaan jo huomattavasti :) Mosku kyllä osaa ihan jees kulkea, aluksi pitää aina muistuttaa hieman, että ei saa vetää.  Huukolta hihna käyttäytyminen sujuu mallikkaasti, mutta osaa sekin olla välillä hankala..
Huuko oli minulla yhden kerran mukana kun olin vetämässä yksityistuntia parille koirakolle, toinen on tuttu koirakko, mutta toinen koira on ns. ongelmakoira joka on vaihtanut uuteen kotiin. Otin Huukon mukaan häiriökoiraksi ja halusin nähdä miten tämä ongelmakoira reagoi todella voimakkaasti häiriötä aiheuttavaan koiraan, sillä Huukohan haukkuu ja rähisee koulutuksissa..No koulutus meni hyvin ja Huuko teki juuri sitä mitä minä siltä olin odottanutkin..ei siis mitään hienoa käytöstä! Toiset koirat laitettiin autoon niin näytin, sitten koululaisille, miten koria voi muuttua kun häiriötekijät poistetaan. Huuko muuttui kuin napista painamalla kun toiset koirat oli autoissa. Näytimme sitten toko-liikkeitä. Seuraamista, paikalleen jäämistä seisomaan ja maahan sekä luokse tulo. Huuko toimi kuin ajatus! Jätin sen maahan käskyllä parkkipaikan toiseen päähän ja kävelin itse toiseen päähän autolle, kävin auton sisässä hakemassa tavaroita ja kutsuin sitten koiran luokse ja Huuko pysyi koko ajan maassa ja napitti minua! Uskomaton tyyppi..

Oulussa 4.1.2014
Lähdimme poikien kanssa käymään Oulussa Huukon kasvattajan luona. Kävimme lenkillä ja mukana oli Huukon äiti Vinha sekä veli Savu. Mosku erottui joukosta ainoa ruskeana, mutta tuli toimeen kaikkinen kanssa. Hienosti meni lenkki kun kaikki sai vapaana juoksennella. Huuko ja Savu ottivat yhteen takaisin päin tullessa, mutta kasvattajan väliin menon jälkeen oltiin taas kavereita. Veljekset vähän kokeilevat voimiaan toisinaan :) Lenkin jälkeen menin poikien kanssa kylään mieheni veljen luokse katsomaan heidän vauvaa. Koirat tulivat hyvin toimeen talon parsonin kanssa, jonka kanssa Huuko ja Mosku kyllä ovat paljon tekemisissä anoppilassakin. Myöskään perheen 2,5v poika ei häirinnyt koiria, sillä göötithän tulvet mainiosti lasten kanssa toimeen. Kiva reissu oli ja pojat ainakin olivat väsyneitä kun kotiin päästiin.

Moskun kanssa kävimme joulukuussa harjoittelemassa yhden kerran pallohallissa olemista, koska olin ilmoittanut Moskun Tamminäyttelyyn. Pallohallilla on tiistaisin Kennelliiton vuoro jolloin saa käydä vapaasti tekemessä omia juttuja siellä. Mosku oli yhden kerran aikaisemmin käynyt hallissa mätsärissä ja nyt toinen kerta sujui todella hienosti. Intoa riitti ja koira sinkoili joka suuntaan..muita koiria oli paljon hallissa ja Mosku olisi halunnut leikkiä kaikkien kanssa! Lähdin kiertämään hallia reunoja pitkin juoksemalla, jotta pikkuinen rauhottuisi ja päästäisiin tekemään näyttely harjoituksia. Muutaman kierroksen jälkeen Mosku rauhottui ja namitkin alkoivat maistua. Meidän kaverikoira tuli myös paikalle ja aloitimme harjoittelun pienen leikkihetken jälkeen. Mosku kuunteli hienosti kun harjoittelimme kävelyä ja seisomista. Harjoittelun jälkeen kaverukset pääsivät leikkimään ulos kentälle ja vauhtia riitti :)


Moskun kanssa kävimme loppiaisena mätsärissä, pikkuinen oli sielläkin aivan todella hienosti, sijoitusta ei tällä kertaa tullut sillä meillä oli sama tuomari kuin aikaisemmin. Tuomari sanoikin, että nyt ei voi sijoittaa gööttiä, kun viime kerralla hän valitsi meidät bis 1:siksi. Hyvä harjoitus kuitenkin oli ja olin tyytyväinen päivään ja seuraavan viikonlopun Tamminäyttely ei tuntunut yhtään pahalta.

Kaksi hyvin iloista gööttiä!

Mosku

Huuko

Mosku poseeraa..
JA 
sitten alkaa riehuminen...
                                                ja sitten suunnitellaan jotain piruutta :)Tamminäyttely 12.1.2014

Koitti viimein Moskun ensimmäisen näyttelyn aika, minä jännitin jo edellisenä iltana tulevaa päivää..Puunasin koiran ja Mosku oli ihmeissään, että mitä nyt..kun mamma harjaa ja harjaa ja leikkaa kynsiä ja puhdistaa korvat ja harjaa hampaat ja puunaa vielä lisää ja laittaa tavaroita valmiiksi :) Näyttely aamuna olin ihan tööt, jännitti niin paljon, vaikka koitin itselleni sanoa, että ensimmäinen näyttely on harjoitus kerta haetaan vain kokemuksia yms. silti jännitti, en vain tiedä mikä..Noh pääsimme näyttelypaikalle Pallohallille klo. 11, kehä alkoi aikataulun mukaan klo.13. Halusin olla paikkalla ajoissa, jotta Mosku saa rauhassa tutustua paikkaan. Mosku ei ollut moksiskaan paikasta, koiria oli ihan älyttömänä samoin ihmisiä. Mosku käveli rauhassa minun vieressä, ei yhtään haukkua, ei riehumista! Tarkastimme kehän paikan ja kiertelimme koko alueen läpi ja kävimme ulkona pissalla. Tuntia ennen menimme kehän laidalle ja teimme siihen majapaikan. Sitten alkoi tulla muita gööttejä paikalle ja kävimme niitä tervehtimässä. Tapasimme Huukon siskon ja voi, että hän oli sitten Huukon näköinen ja oloinen!
Harjoittelimme Moskun kanssa näyttelyhihnalla kulkemista ja pysähtymistä jonkin verran ja Mosku oli hienosti mukana hommassa. Sitten kehään..ja kappas pikku kaveri oli siellä kuin vanha tekijä, seisoi paikoillaan niin nätisti, liikkeiden näyttäminen meni hyvin, vähän kiireinen Mosku liikkeissään oli, mutta sallitaan se :) Pöydällä Mosku seisoi paikoillaan ja hampaat näytti hienosti, antoi hän pienen pusun Tuomari Marja Talvitien huulille :) Junnuluokassa ERI 1 SA vau!
Toinen kehä paras uros, no nyt ei ole tavoitteet korkealla, totesin. Mosku jatkoi hienoa menoa ja tulos PU2 VARASERTI ja lopuksi napsahti ROP-JUN <3 Minä olin haltioissani, ihan totta ensimmäiset näyttelyt ja tämmöinen tulos. Tuomari kävi erikseen minulle sanomassa parasuros kehässä, että sulla on todella hieno koira, kunhan rotevoituu niin huippu luokkaa! Meidän pienestä Moskusta on kasvanut hieno yksilö.
Meillä oli vielä yksi kehä nimittäin Royal Canin juniori kehä...no sen tuloksen voi jo arvata. Mosku oli jo väsynyt..Kokoontumiskehässä jouduimme odottamaan paikoillaan todella kauan, Mosku jaksoi hienosti sielläkin seistä ja keskittyi tekemiseen vaikkakin molemmilla puolilla koirat riehuivat. Tuomari kiersi jja sitten lähdimme liikkeelle isoon kehään. Moskulla oli hieman liikaa menohaluja, mutta sain sen pidettyä asoissa. Isosta kehästä juoksimme lähestulkoon samalla vauhdilla pois :) Tyytyväinen saa olla suoritukseen ja tästä innostuneena ilmoitin Moskun Tuusniemen ryhmänäyttelyyn, mikä on 15.2.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti