tiistai 28. lokakuuta 2014

Missä vika?


Missä vika?

Moskun kasvattaja varasi lonkka- ,silmä-, kyynärkuvia Lahteen ja minä ilmoitin Moskun mukaan, samalla halusin kuvata Moskun selän. Moskulla on selkä välillä kaarella ja joskus on hieman kipeä kyhmyn kohdalta. Liikkuu kuitenkin normaalisti eikä näytä koiraa haittaavan, suurin osa ihmisistä ei edes ajattele koko asiaa, mutta minun valveutunut äidin silmä näkee kaiken J Halusin varmistuksen asiasta että selässä ei ole mitään vikaa.

No Huuko sitten päätti ruveta kipuilemaan ihan kunnolla..Metsälenkillä se pyyhälsi normaaliin tahtiinsa pusikkoon, kunnes yhtäkkiä sieltä alkaa kuulumaan huutoa, käännyn katsomaan ja näen kun koira raahaa itseään etujaloilla! Takajalat raahautuivat perässä..Sattoi minulta joku sydämenlyönti jäädä välistä! Ajattelin että nyt se halvaantui. Kutsuin Moskun luokse ja kaivelin puhelimen, soitto ukolle että nyt justiinsa tänne. Huuko oli ihan rauhallinen, mutta vinkui ja läähätti nopeasti. Ei muuta kuin kaappasin koiran syliin ja lähdin tarpomaan kotiin. En edes uskaltanut kokeilla jalkaa tai tutkia sitä ihmeemmin koska pelkäsin että koira on oikeasti halvaantunut ja jos jalka ei liiku niin olisin varmaan musertunut sinne metsään!

Tarvoin kotiin, ja voin sanoa että 15kg koira sylissä ja matkana muutama kilometri ilman polkua metsässä niin hiki valui, mutta varmaan jonkun adrenaliini ryöpyn sain koska tuntui että jaksan kantaa koiraa vaikka maailman tappiin. Ukko tuli vastaan lähellä tietä, ja varovasti laskin Huukon mättäälle. No perhana kun sehän lähti painelemaan ihan normaalisti kävelemään. Huoh! se ei ole halvaantunut, mutta selvästi näki että jalka ei toiminut kunnolla..välillä se jäi jälkeen eikä astunut kunnolla, ja liike lähti lonkasta ulospäin eli jalka teki pienen kiertoliikkeen. No pääasia oli että se toimi, jotenkin.

Asia unohtui ja koira oli ihan normaali kunnes kesken leikkimisen se tapahtui taas, hirveä huuto ja jalka ei toiminut! Soitin sitten lääkäriajan samalle kertaa kun Moskun rokotukset sattui samaan ajankohtaan. Menin lääkärille ja ensimmäinen toteamus, polven ristiside on mennyt! Olin aivan hämmentynyt! Ajattelin että nyt tuli paha juttu..

Soitin sitten Lahden Univettiin että olisiko mahdollista saada samalle kertaa kun Moskun kuvaukset on niin Huukolle ajan. Turhaapa sitä täällä meillä päin tutkituttaa sen enempää kun sama mennä osaavalle lääkärille kun sinne päin on menossa. Sain ajan univettiin Huukolle.

Lahteen lähdin poikien kanssa yksin. Matka sujui hyvin ja olimme ajoissa perillä. Kävimme kävelemässä Lahdessa jotta pojat hieman vertyisi matkasta. Menimme sisälle lääkäriin niin pojat ei ainakaan lääkäriä pelkää vaan siinäpä oli pitelemistä kun kaksi kahelia sinkoilee joka suuntaan ja koita itse täyttää kaikki lomakkeet..Moskulle piti antaa silmätipat silmätutkimusta varten ja se vaati jo hieman sorminäppäryyttä! Mosku oli nimittäin sitä mieltä että hänen silmiin ei kukaan survo yhtään mitään! Jokunen hiljainen ärräpää saattoi minulta mielessä päästä J

Sitten tutkimuksiin, Huuko ensin, se oli niin rauhassa, lääkäri kokeili takakoipea ja olin itse lähes pyörtymisen partaalla kun odotin sitä lausetta, joo kyllä täältä ristiside on mennyt..mutta eipä sitä lausetta tullutkaan! Vaan polvet on todella hyvässä kunnossa! Lääkäri kokeili myös selän, ei sielläkään vikaa. Lääkäri ehdotti röntgenkuvaa, ja koska sinne asti olin itseni ja koirat raahannut jotta saan hyvää hoitoa niin samahan se on kuvata ja tutkia koko koira. Huuko rauhoitettiin ja sillä aikaa sitten alettiin tutkimaan Moskua. Silmät ensin ja eihän se mennyt ihan nappiin, Mosku riuhtoi ja riehui niin paljon että en saanut sitä yksin pidettyä vaan hoitaja tuli apuun..Mosku repi minun käden verille kynsillään..kivaa. Tulos kuitenkin hyvä, silmät on terveet! Samoin polvet!

Sitten kuvauksiin, minulla makasi jalkojen juuressa kaksi pötkylää ihan kanttuvei. Huuko kuvattiin ensin ja lonkat on hyvät A/A vaikkei ne viralliset kuvat ollutkaan, myöskään lanteessa ei näy mitään joten lääkäri epäili että Huukon ”halvaantumiset” johtuu hermokivusta toisinsanottuna noidannuolesta, kas koirahan on tullut omistajaansa J Moskun kuvat sitten ei ollutkaan niin kivat..lonkat C/C ja kyynärät 1/1, mutta selkä oli terve!  Meidän agilityura ainakin unohdetaan.

Koirat nukkui tyytyväisenä odotustilanlattialla, leikkaisin kynnet hah eivätpähän voineet kiemurrella J lähdin sitten maksamaan käyntiä ja jätin koirat lattialle siinä kun oli Moskun sisarusten omistajat katsomassa. Tiskillä ollessani alkoi sitten odotustilasta kuulumaan haukkumista ja murinaa yms epämäärisiä ääniä..sinkosin paikalle ja Huukohan se siellä häiriköi! Se oli herännyt unesta kun olin lähtenyt vierestä pois..on se hassu koira!

Kotimatka sujui hyvin ja mukana oli terveet koirat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti