keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Mosku kouluileeTänään oli taas koirakoulu ilta, ja mukaan lähti Mosku. Hankalaa aina miettiä kumpi koira lähtee mukaan kouluilemaan, mutta oma olotila tekee ratkaisut. Rankka päivä töissä ja vieläkin flunssan poikanen yrittää olotilaa hankaloittaa, niin helppo valita tuo helpompi koira mukaan :)
Huukolla kyllä oli sellainen ilme, että hittolainen mamma minkä teit kun minut jätät kotiin..tosin Huuko oli jo omat reissunsa käynyt, kun oli ollut karkuteillä naapurissa. Huukolla alkaa vissiin tämä meidän puolen hehtaarin metsä riittää ja koska lenkillä ei olla edelleenkään käyty, niin hän on päättänyt itse lenkkeilyttää itseään. Noh eiköhän me tästä ensi viikolla saada normaali arki taas ja päästään liikkumaan.

Huuko satutti jalkansa toissa päivänä, kun oli naapurissa "kylässä" ja minä huusin ovelta sitä kotiin, noh sehän tuli tietä pitkin niin kovaa, että anturaan tuli haava. En huomannut haavaa heti vaan sisällä jonkin ajan päästä hoksasin, että mitä se nyt nuolee itseään..katsoin koiraa ja huomasin, että herran jestas koiran jalat on aivan veressä! lattiakin oli saanut uutta väriä pintaan..ei muuta kuin tutkimaan koiraa..ensin en löytänyt, että mistä veri tulee. Kannoin koiran suihkuun ja huuhtelin jalat ja sitten löysin haavan. Haava tyrehtyi painamisen jälkeen ja totesin, että ei tarvita lisäoperaatiota tähän hommaan. Huukon ja minun ollessa suihkussa Mosku oli siivonnut eli nuollut lattiat puhtaaksi verestä, reipas koira :)

Sitten takaisin tähän päivään..
Mosku lähti oikein iloisesti kouluun. Pikkusella ei ole ollut moneen viikkoon edes valjaita päällä, mutta ei hän ollut milläsäkkään valjaista. Koulussa teimme ohitusharjotuksia ja ne meni oikein mallikkaasti. Aluksi kävelimme kahden muun koiran kanssa isossa ringissä, sitten menimme peräkkäin, tosin väliä toiseen koiraan oli hyvä matka. Yksi konflikti sattui kun ei koulussa oleva koira pörhälsi paikalle irti, silloin Mosku hieman hermostui ja haukkui tälle kummalliselle otukselle. Tilanne kuitenkin meni suhteellisen hyvin ja Mosku osasi sivuttaa asian nopeasti mielestä, kun lähdimme kävelemään poispäin ja teimme temppuja. Ohitukset menee tuon pikkuotuksen kanssa ihan älyttömän kivasti ja helposti, sillä Mosku napittaa kädessä olevaa namia niin intensiivisesti, että ei haittaisi vaikka atomipommi tippuisi viereen! Teimme kahdeksikkoa toisten koirien ympäri, muiden istuessa paikalla. Nostimme hieman panoksia kun siirryimme pois kentältä ja teimme kentän vieressä ohituksia ja auton takaa ilmestymisiä. Pikkunen kulki niin terhakkaasti vieressä löysällä hihnalla, että kyllä itsestä tuntui niin hyvältä ja ei voi olla kuin ylpeä pennusta! Teimme myös vierekkäin kulkemisia siten, että kaksi koiraa kulki toinen toisella puolella meitä koko kentän läpi. Lopuksi harjoiteltiin hieman kärsivällisyyttä paikallaan olemisessa, siinä muutama haukku tuli, mutta muuten jaksoi oikein hyvin napittaa paikoillaa istuen ja seisten.

Kotiin tullessa jälleen näkeminen Huukon kanssa oli niin kuin normaalistikkin riemukasta! Ja tässä sitten kuva sen ratki riemukkaan jälkeen..Ei kommentteja:

Lähetä kommentti